Att laga mat enligt recept inger mig en känsla av att göra nytta för dem som ska avnjuta den: alltså en själv, familj eller vänner. Jag lagar bara nyttig afrodisiatisk mat och tillsätter aldrig socker eller mättat fett i rätter. Sötar med honung och använder olivolja, då jag upplever att man lätt kan hamna i en ond cirkel och slarva mer om man väl råkat äta något onyttigt. Så för mig fungerar inte ’lördagsgodis’ - utan bara mottot: "allt eller inget".
En gång för ett par år sedan när jag bakade bröd och tog ut plåten brände jag mig med plåtkanten PÅ MAGEN, förstå den grejen! Man kan ju fråga sig om jag stod i underkläder men nej, till er besvikelse var den nakna sanningen att jag hade på mig ett kortare linne.
Ett krav jag har på att min "framtids man" är att han ska kunna laga likasinnade maträtter som mig, och helst fler än mig. Jag tar gärna hand om städningen, men maträtter vill jag att han ska kunna fixa a lá Grand Restaurant Frommer’s Exceptional ***! Skämt åsido. Men jag skulle aldrig gå med på att stå för matlagningen till 100%. I så fall åker han på: NEXT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar